Hei
Sender deg her pressemeldingen for info som er sendt ut bl.a. til Laagendalsposten i forbindelse med Spiralløpet som arrangeres 11. juni.
Turen til Kvipt snødde bokstavelig talt bort for oss. Jeg hadde god kontakt med de av dine medlemmer som skulle vært med. Vi har avtalt ny dato for turen til Kvipt. Pga stor pågang hos Kvipt ble første mulige dato som passet for Kvipt og oss den 24. august.
Jeg oppfordrer til å følge med på vår nett og FB side der jeg kommer til å publisere ny info om turen og påmelding.
Mvh
MHKD
Dag S

Motorhistorisk Klubb Drammen arrangerer Spiralløpet 11. juni

Spiralløpet er blitt en tradisjon i Drammen, og har tidligere vært arrangert i forbindelse med Elvefestivalen.

Løpet er i år flyttet til til 11. juni med start og innkomst på selveste byens storstue Bragernes Torg.

 

Løpet er åpent for alle veterankjøretøyer. Det betyr at kjøretøyet må være tretti år eller eldre. I år har det lykkes arrangøren å få eksklusiv tilgang til Bragernes Torg. Dette gir Løpet er åpent for alle veterankjøretøyer. Dette gir oss også muligheten til å kombinere med underholdningsinnslag fra torgscenen og ulike utstillinger fra kjøretøyrelaterte organisasjoner og klubber.

 

Første bil starter fra Bragernes Torg kl 11.00, og det er ingen forhåndspåmelding. Her er det bare å møte opp fra kl 09.30.  Løpet kjøres dette året rundt Hurumhalvøya

med hovedstopp på Myhrene Gård som ligger i Kana ikke langt fra sommerperlen Holmsbu. Her blir det mulighet for beinstrekk og litt å bite i.

I løpet er det innlagte poster med praktiske og teoretiske utfordringer for sjåfører og passasjerer. Det legges også opp til en egen konkurranse for barn som er med på turen.

Løpet går i hovedsak på fine asfalterte veier, og vi forsøker å unngå de mest trafikkerte motorveiene.

Det er ikke noe tidtaking, men det er satt et siste tidspunkt for når man må være tilbake i mål på Bragernes Torg. Det vil si at siste bil må vøre tilbake på torget innen kl 16.00.

Det blir spesielle premier til den deltager som har kjørt lengst for å delta i løpet, til det eldste deltagende kjøretøy og til den sjåfør som har mest tidsriktig bekledning i forhold til sitt kjøretøy.

Arrangøren Norsk Motorhistorisk klubb Drammen feiret høsten 2022 sitt femtiårs jubileum, og Spiralløpet har vært et årlig arrangement.

Løpet har i alle år vært et populært familiearrangement for folk med interesse for veterankjøretøy, men også mange andre interesserte tilskuere har strømmet til i start og målområdet for å beskue alle de flotte historiske kjøretøyene. I tillegg er det rikelig anledning til å se deltagerne langs løypa, og da særlig på Myhrene Gård.

Under premieutdelingen etter løpet som også finner sted på torget blir det ulike underholdningsinnslag med bl.a. Landfaldøen Blæseorkester.

Alle som er interessert i å ta en tur til Bragernes Torg søndag den 11. juni ønskes hjertelig velkommen, og det er selvfølgelig gratis.

 

Om det skulle være behov for mer informasjon, ta kontakt med Truls Bjerkheim på tlf 91584765 eller e-post truls­_bj@hotmail.com