33 biler med til sammen 70 personer startet på turen til Gotland mandag den 22. juni. Første stopp var Karlstad, hvor vi overnattet på Scandic Hotel Klaraälven.Neste dag fortsatte vi til Nyköping og Mercure Hotel. Så endelig, på onsdag hadde vi bare ca. 2 timers kjøring frem til Nynäshavn hvor vi kjørte ombord på fergen til Gotland. Fergeturen på 3,5 time gikk i rolig sjø og tidlig på ettermiddagen var vi fremme i Visby og Scandic Hotel, som ligger bare noen hundre meter fra fergeterminalen. Været var fint og de aller fleste benyttet resten av dagen til en tur innenfor bymurene og kanskje et raskt besøk på Systembolaget. Denne første dagen spiste vi middag på hotellet.

Torsdag lot vi bilene stå og benyttet tiden til å bli bedre kjent med Visby. KAS arrangerte en 2 timers guidet tur i den gamle bydelen og deltagerne fikk en uforglemmelig presentasjon av byen og dens historie. Denne kvelden spiste vi middag i Munkkällaren, et av byens flere historiske restauranter.

Fredag kjørte vi en rundtur på nordre del av øya sammen med lederen av Gotland Veteranbilklubb og en av medlemmene, Johan Gardelin som viste oss og fortalte historien til en av Gotlands 92 godt bevarte middelalderkirker, alle bygget mellom ca 1150 og 1350. I tillegg fikk vi besøke klubbens verksted, der man bl.a. var i gang med restaurering av en veteranbuss. Været var på vår side og i løpet av dagen fikk vi mye informasjon om gårdsdrift, byggeskikker og samfunnsstruktur. Utvinning og eksport av kalk har vært en viktig levevei og vi fikk også besøke et kalksteinsmuseum. I tillegg til mye historie kunne vi nyte den vakre naturen til fulle.

Denne kvelden spiste vi på riktig middelaldervis. Etter diverse spekemat som forrett ble det båret inn hele (stekte) kyllinger som vi parterte og spiste med fingrene og til dels ved hjelp av en hjemmesmidd «middelalderkniv» på en rått tilskåret treplate som fungerte som tallerken.

Lørdag deltok vi alle sammen i veteranbilløpet «Gotlandsrundan». Dette gikk på den sydlige delen av øya. Av 79 startende biler var 33 fra KAS, så vi satte så absolutt preg på løpet som gikk på smale veier i vakker natur. Oppgavene var både interessante og varierte og bestod av både praktiske ferdigheter, kunnskaper og litt logisk tenking.

Ella og Willy Stordalen fikk prisen for beste antrekk. Det matchet 100% til deres 1965 Ford Mustang Cabriolet. I løpskonkurransen delte Sæbjørn Nærø og Thommy Bernquist førsteplassen, så de to måtte kaste hestesko om vinnerplassen. Etter en uavgjort runde seiret Sæbjørn knepent og tok hjem seieren. Ellers markerte KAS medlemmene seg bra på resultatlista og det synes som om alle var veldig fornøyd med løpet.

Søndag var det tid for avreise fra Gotland og Visby. Etter ankomst i Nynäshavn var det bare å ta raskeste veien tilbake til Nyköping og det samme hotellet som på turen frem. Neste dag fortsatte vi til Karlstad og deretter gjenstod bare den siste etappen tilbake til hjemlige trakter.

Selv om det ble noen lange etapper gikk turen fint og uten store uhell. Vi var stort sett heldig med været, selv om vi kjørte gjennom noen regnbyger. Noen av oss kom midt inn i en kraftig haglbyge , så det ble et kort stykke med «vinterføre», men heldigvis så holdt alle seg på veien og kom helskinnet både frem og tilbake.

Klaraälven i Karlstad  Parkering i Karlstad

Utsikt fra hotellrommet i Karlstad                                    Bilene blir tatt godt vare på

 

???????????????????????????????  ???????????????????????????????

Vi venter på ferja til Gotland                                             Egen garasjeplass

 

Scandic i Visby  ???????????????????????????????

Kos ute i solen                                                                       Gutta tar pause, jentene titter i butikkene

 

???????????????????????????????  ???????????????????????????????

Reisegeneralen leder flokken i Visby                                  Alle er lydhøre

 

???????????????????????????????  ???????????????????????????????

Den Botaniske hagen var flott                                            Parkering i åkeren

???????????????????????????????  ???????????????????????????????

Veteranklubben på Gotland hadde omvisning               De restaurerer en gammel buss

???????????????????????????????  ???????????????????????????????

Uten mat mat og drikke………..                                         Fra rundturen nord på Gotland

Munkkällaren  ???????????????????????????????

Munk källaren                                                                      To karer som koser seg i Munk källaren

 

???????????????????????????????  ???????????????????????????????

Klar for tur                                                                             Flotte løpsdeltagere

???????????????????????????????  ???????????????????????????????

Mange flotte biler, store og små                                        Anne Lise passer til denne bilen også

???????????????????????????????  ???????????????????????????????

Ella og Willy vant 1. pris for påkledning                         Ronald får gaver til klubben

???????????????????????????????  ???????????????????????????????

Sæbjørn og Hilde vinner 1. pris                                        Den nybakte mormor strikker babytøy